Adet Sancısında Bitkisel Çözümler

Adet Sancısında Bitkisel Çözümler

Kadınların üreme döngüsünün bir parçası olan adet döneminde, pek çok kadın adet sancısı yaşamaktadır. Buna tıp dilinde dismenore denilmektedir. Rahimde, kasıklarda, belde ve karın bölgesinde kramplar şeklinde kendini gösterebilen adet sancısı prostaglantin adı verilen ve adet döneminde salgılanan bu hormonun, rahmin kasılmasına sebep olmasıyla oluşur. Ağrının hafiflemesi için bazı kadınlar ağrı kesici kullanabilse de bitkisel olarak da oldukça etkili alternatifler bulunmaktadır.

  • Papatya çayı; papatya doğası gereği kaslarda gevşeme ve sakinleştirme özelliği taşımaktadır. Adet sancısının yaşadığı dönemde yaşandığı dönemde rahimde bulunan kaslarda gevşeme yapacağı için sancıda azalma sağlanabilir. Bunun yanında prostaglantin hormonunun salgılanmasını biraz azaltarak ağrıda hafifleme olabilir. Gün içerisinde 2 fincan kadar papatya çayı tüketilebilir.
  • Zencefil; zencefil doğada ağrı kesici ve iltihabi rahatsızlıklara iyi gelen bir bitki olarak bulunmaktadır. Karın bölgesinde rahatlama sağlayarak adet döneminde yaşanılan sancıların hafiflemesini sağlayabilir. Sıcak suyun içerisine eklenecek yaş zencefil ağrıların azalmasını sağlayabilir. Çok sık kullanmamakla beraber adet dönemi içerisinde 2 ya da 3 kez tüketilebilir.
  • Rezene çayı; rezene doğal bir kas gevşeticidir. Adet sancısında rahimin kasılması ile gerçekleşen sancının rahatlamasını sağlar. Bunun yanında bağırsaklarda meydana gelebilen gaz ve şişkinlik içinde birebirdir. Rezene tohumunu sıcak suyun içerisine karıştırarak tüketebilirsiniz.
  • Tarçın; güçlü bir antioksidan ve anti inflamatuar özelliği bulunan tarçın adet sancısında rahatlamanıza yardımcı olur. Doğrudan tarçını sıcak suyun içerisine ekleyebilir ya da hali hazırdaki sıcak içeceklerinizin içine koyabilirsiniz.
  • Nane; nane bir kas gevşetici ve kaslardaki spazmı azaltıcı etkisiyle adet döneminde yaşanılan sancının hafiflemesine katkıda bulunur. Midede yaşanılabilecek rahatsızlıkların da önüne geçer. Günde birkaç kez nane çayı içebilirsiniz.
  • Ahududu yaprağı; ahududu yaprağı rahim için oldukça faydalıdır. Doğum zamanında da tüketilebilen ahududu yaprağı çayının rahim kaslarının gevşemesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Adet döneminde düzenli olarak tüketildiğinde sancıların oldukça hafiflediği görülmüştür.
  • Çörekotu ve bal; çörekotu da doğada ağrı kesici niteliği taşıyan bir bitkidir. Çörekotu yağının bal ile birlikte tüketilmesi hem adet sancısının azalmasına hem de vücut direncinin yükselmesine katkı sağlayacaktır.
  • Uçucu yağların kullanılması; uçucu yağların kullanılmasında birkaç damla lavanta, biberiye, kekik gibi yağların seyreltilerek sıcak suyun içerisine dökülmesi ve tüketilmesinin yanı sıra içinde bulunulan ortamın bir köşesine konularak teneffüs edilmesi de fayda sağlayacaktır.

Tüm bunların yanında sıcak su torbalarıyla ayaklar, karın ve bel bölgesine hafif bası yapılması krampların azalmasını sağlayabilir. Bol bol su içmek ve magnezyum içeriği yüksek besinler tüketmek adet sancılarının azalmasını sağlayabilir.

Her kadının metabolizması farklıdır. Bu sebeple adet sancıları da herkes için farklı yoğunlukta olabilir. Yukarıda belirtilen doğal ve bitkisel çözümler tüm kadınlarda aynı etkiyi göstermez. Her kadının vücudunu tanıyarak kendisine en iyi gelen çözümü bulması tavsiye edilmektedir.

Şayet adet döneminde yaşanılan ağrılar hafiflemiyor ve günlük yaşamda olumsuzluk yaratıyorsa bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına gitmeniz tavsiye edilme


Blog

Disparoni, Ağrılı Cinsel İlişki, Nedir?
Kızlık Zarı Bozulmadan Hamile Kalmak Mümkün Müdür?
Adet Normal Durumlarda Kaç Gün Sürer?
Adet Sancısında Bitkisel Çözümler
Menaroji, Adet Kanamasında Aşırılık Neden Olur?
Az Gelen Adet Kanaması, Hipomenore Nedir?
Beta HCG Hormonu Nedir? Heasplaması Nasıl Yapılır?
Cinsel İlişkiden Sonra Yanma Neden Olur
İstenmeyen Gebeliklerden Korunmak İçin Doğal Korunma Yöntemleri
Geç Döllenme Ne Demektir?
Hamilelik Ne Zaman Belli Olur?
Hormonlu Spiral Nedir?
İlk Cinsel İlişkide Hamile Kalınır Mı?
Hamilelikte Mide Bulantısı Ne Zaman Başlar?
Kadınlarda Aşırı Cinsel Arzu Nedenleri
Sperm Dondurma Nedir
Hipnoterapi Nedir Ne İşe Yarar?

Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
Whatsapp
İletişim Numarası 0533 091 94 81